Spaarrente historisch laag

De spaarrente daalt al ruim een jaar. Het gevolg is dat de spaarrente zich op een historisch laag niveau bevindt. Op dit moment wordt de hoogste spaarrente aangeboden door LeasePlan Bank. Zij biedt een spaarrente van 2,24 procent. Terwijl de spaarrente zich op een historisch laag niveau bevindt, staat de inflatie met 3,00 procent op een relatief hoog niveau. Het gevolg is voor spaarders dat ze een negatief rendement behalen op hun spaarrente.

Negatieve spaarrente
Vanaf januari 2003 tot bedroeg het spaarrente rendement op een spaarrekening (=spaarrente -/- inflatie) gemiddeld 2,5%. Sinds juni 2009 daalt het rendement op een spaarrekening hard. Op dit moment is het er sprake van een negatief spaarrente rendement van 0,76 procent. Dit betekent dat spaarders inleveren op hun spaarrente.

Spaarders zitten klem op dit moment. Afgezien van een spaardeposito zijn er eigenlijk geen alternatieven voor een spaarrekening. Op dit moment bedraagt het hoogste tarief voor een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar 2,25%. Dit verschilt nauwelijks met de hoogste spaarrente van 2,24 procent, die LeasePlanBank op de spaarrekeningen zonder voorwaarden aanbiedt.

Juist nu spaarrente vergelijken
Juist vanwege het lage rendement is het zo belangrijk dat mensen regelmatig de spaarrente van hun huidige spaarrekening vergelijken en kijken of er een andere bank is die een hogere spaarrente biedt, zo adviseert de consumentensite Uw-spaarrente.nl.

zp8497586rq
zp8497586rq